Ж.к. Черно море се превърна в завършен и модерен жилищен комплекс, който стана

...
Ж.к. Черно море се превърна в завършен и модерен жилищен комплекс, който стана
Коментари Харесай

Николай Димитров с отчет за развитието  на ж.к. “Черно море“ в Несебър през мандат 2019-2023

Ж.к. " Черно море " се трансформира в завършен и модерен жилищен комплекс, който стана притегателна точка, както за туристите, по този начин и за най-младите семейство, които търсят свои дом

Последните четири години жителите на Несебър свързват с разцвета на ж.к. „ Черно море “ . Най-младият жилищен квартал на града означи пика в своето развиване, с помощта на редица инфраструктурни обекти и обекти с публично предопределение, създадени и осъществени в мандат 2019-2023.

Откритият селищен парк със спортни уреди в ж.к. „ Черно море “ дава на жителите на Несебър опцията да са дейни, да упражняват и да развиват физическата си форма. Той е считан за една от най-полезните придобивки за Несебър.

Общината ще стартира строителство на третия, финален стадий от създаването за парка, включващ създаване на детски площадки, зелена паркова зона, кътове за отдих и други Покрай Открития селищен парк със спортни обекти, по цялата дължина на улицата от първото кръгово кръстовище с връзка за ж.к. „ Черно море “ до кръговото кръстовище с отклоняване за Равда, има построена велоалея . Тя е част от мрежата от алеи за велосипедно напредване в комплекса.

През годините на мандат 2019-2023 бяха приключени и трите стадия на строителство на градската инфраструктура - осветяване, улици и тротоари, асфалтирани и осветени паркинг зони, детски площадки, видеонаблюдение, озеленяване.

Всичко това трансформира комплекса в приключена и съвременна жилищна система, а в границите на настоящата година реорганизация и уголемение претърпяха двете детски площадки на територията му – инсталирани са нови уреди, подобаващи за разнообразни възрастови групи.

През годините на мандат 2015-2019, за потребностите на жителите на ж.к. " Черно море ", бе построена и въведена в употреба детска градина „ Моряче “. Сега, след по-малко от десетилетие, общината възнамерява разширението на детското заведение, с цел да може да поеме още две групи.
 Пристройка на ДГ „ Моряче “ 2
Ще бъде реконструирана и детската площадка в двора на институцията. Построени бяха улицата и тротоарите към входа въз основата на Националната спортна академия - регионът се характеризира със засилен трафик на пешеходци и коли, изключително през летните месеци, тъй като обезпечава най-прекия достъп до плажа за жителите и гостите на ж.к. „ Черно море “.

За да отговори на актуалните трендове в туристическото търсене, Община Несебър създава план за кемпер парк. Той ще бъде ситуиран на границата с ж.к. „ Черно море “, на терен от осемнадесет декара, и ще разполага с към 50 стоянки за мобилни домове. Съоръжението ще бъде оборудвано с удобствата, които актуалният кемпер туризъм изисква.
 Кемпер парк1
Паркът ще разполага със зона за столова, ресторант, подобаващ на потенциала на парка брой бани и санитарни пространства, барбекюта. Детската и фитнес площадка и откритият басейн, залегнали в създаването на плана, ще са налични и за хора, които не са посетители на кемпер парка.

Очаква се основаването на база за развиване на този различен тип туризъм да притегли нови гости и да докара до удължение на туристическия сезон в Несебър.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР